Recepty na dobrou kávu

Skořicový západ slunce

Ingredience:
Čerstvě připravená káva Douwe Egberts
20 ml skořicového sirupu (asi 1,5 polévkové lžíce)
Šlehačka
Skořice

Příprava:
Nalijte skořicový sirup do velkého šálku. Doplňte horkou kávou, přitom míchejte. Nahoře ozdobte Skořicový západ slunce šlehačkou a skořicí.

Romantická čokoládová káva

Ingredience:
150 ml kávy (velký šálek, raději silná káva)
100 ml čokoládového mléka
Šlehačka
Kakaový prášek

Příprava:
Ohřejte čokoládové mléko. Nalijte do velkého šálku čerstvou kávu (měl by mít alespoň 250 ml). Přidejte zahřáté čokoládové mléko, dokud nedosahuje asi 1,5 cm pod okraj. Obě tekutiny smíchejte. Ozdobte šlehačkou a nahoře posypte kakaem.

Latté

Ingredience:
Vysokou sklenici na latte nebo hrnek na kávu
Pomůcku k napěnění mléka
Čerstvě připravená káva Douwe Egberts
Horké mléko

Příprava:
Pokud nemáte rádi kávu příliš silnou, vyzkoušejte latté. Obsahuje více mléka než cappuccino, ale připravuje se stejně snadno. Jednoduše naplňte sklenici na latte do 1/3 čerstvě připravenou kávou Douwe Egberts a dolijte horkým mlékem. Krátce napěňte pomůckou k napěnění mléka, asi na 10 sekund.